MA - VRIJ 09:00 - 17:00

Covid-19 en compressie

In deze blog zal ik u vertellen over het opstarten van de werkzaamheden na de versoepeling van de maatregelen bij Hilhorst Hulpmiddelen.

Gelukkig zijn de maatregelen die zijn genomen in verband met het Corona virus weer versoepeld. Dat betekent dat de gezondheidszorg het weer aankan. Helaas betekent dit niet dat we vrij zijn van het risico op besmetting met het virus. Daarom hebben wij natuurlijk goed nagedacht en overwegingen gemaakt over hoe wij het beste kunnen opstarten.

Wij hebben besloten om bij de werkzaamheden met cliënten een mondkapje te dragen. Dit omdat wij de gestelde 1,5 meter afstand niet kunnen garanderen. Verder houden wij ons aan alle bekende richtlijnen zoals gesteld door het RIVM met betrekking op handen wassen en wat te doen bij klachten.

Mensen die ons voor het eerst benaderen voor een afspraak op verwijzing van de arts, zullen wij, mits klachtenvrij, gewoon helpen. Waar wij het hardst over nagedacht hebben is wat we moeten doen bij de mensen die in aanmerking komen voor een herhalingsverstrekking.

Zoals altijd zijn we van mening dat kousen die 12 maanden gebruikt zijn toe zijn aan vervanging. Na 12 maanden kunnen we de optimale werking van de kousen niet meer garanderen doordat de drukwaarde is afgenomen. Echter moeten we hier een afweging maken over welk risico groter is:

• Het risico dat u klachten krijgt door verstrekte kousen zonder visuele- een maatcontrole door ons

• Het risico dat u besmet wordt met het Corona virus door bij ons op controle te komen

Dit zullen we bij elk telefoongesprek dat wij voeren in samenspraak met u afwegen. In het ene geval zullen we beslissen om uw kousen voor u te bestellen zodat u deze kunt afhalen of om ze via de pakketpost naar u toe te sturen. In andere gevallen zal er besloten worden dat visuele- en maatcontrole door ons wel noodzakelijk is. Ook dan zullen wij u gewoon helpen.

Bij bezoek aan onze praktijk willen wij u wel vragen om aan de volgende voorwaarden te voldoen:

• Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts bij u of een persoon uit uw huishouden dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit zo spoedig mogelijk door.

• Indien er in de voorgaande 14 dagen contact is geweest met een Corona besmet persoon dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit zo spoedig mogelijk door.

• De praktijk mag 5 minuten voor de afgesproken tijd betreden worden. Als u te vroeg bent, dan graag buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto. Graag de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren, ook buiten de praktijk!

• Alleen degene met de afspraak mag de praktijk betreden. Begeleider(s), familieleden en/of anderen graag zoveel mogelijk buiten wachten.

• Kom met lege handen naar de praktijk. Laat een tas thuis of in de auto. • Bij binnenkomst graag de handen desinfecteren.

• Gelieve de patiënten toilet alleen gebruiken wanneer absoluut noodzakelijk.

Sowieso zijn wij telefonisch en via email bereikbaar om al uw vragen met betrekking tot onze diensten te beantwoorden. Uiteraard hopen wij ook dat er snel een remedie tegen het virus en/of een vaccin ter voorkoming van besmettingen met het virus zal komen. Tot die tijd willen we u veel gezondheid toewensen.

Deel dit bericht via:
Facebook
WhatsApp
Email
Nancy Faber

Nancy Faber - Hilhorst

Compressiespecialist
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder.

Bekijk ook eens

Artikelen

Steunkous of NIET

Als leverancier van compressiezorg krijg ik vaak de vraag of ik steunkousen kan leveren. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om uit te

Lees verder