MA - VRIJ 09:00 - 17:00

Alternatieve compressie­hulpmiddelen

Bij Hilhorst Hulpmiddelen kunnen we u voorzien van verschillende oplossingen wanneer compressie geven noodzakelijk is.

Compressievesten ter verlichting van oedeemklachten

Naast arm- en beenkousen kunnen er op vlakbreimachines ook compressievesten worden gemaakt. Dit wordt gedragen om oedeemklachten op de borst-, rug-, buikregio en/of op de flanken te behandelen en te verlichten. Dit type vesten is ook beschikbaar in een ander materiaal. Hiervan is Curetex een voorbeeld.
Thorax

Klittebandsystemen als alternatieve drukvorm

Als voortraject op- , als aanvulling van- of als een alternatieve drukvorm zijn er klittenbandsystemen verkrijgbaar. Klittenbandsystemen zijn een voorbeeld van de nieuwe compressiehulpmiddelen. Klittenbandsystemen zijn niet-elastische verbanden of verbanden met een ultra korte rek die met klittenband worden bevestigd. Deze zijn eenvoudig aan te brengen, met als doel het aanleggen van een compressieverband te vereenvoudigen en zo het zelfmanagement te stimuleren. Uniek is dat wanneer het oedeem in de loop van de dag afneemt, de banden snel en eenvoudig bijgesteld kunnen worden. Enkele merken hiervan zijn de Varocare, Juzo wrap, JuxtaFit en Farrowwrap. In overleg met u en uw arts zullen we bepalen welk voor u het meest geschikt is.
VaroCare

Oedeemverdrijvende hulpmiddelen door massage

Daarnaast zijn er compressiehulpmiddelen die oedeem verdrijven door het creëren van drukverschillen op de huid. Wanneer u een dergelijk hulpmiddel draagt, zal dit bij bewegen de huid masseren waardoor oedeem wordt verdreven. Voorbeelden hiervan zijn SoftCompress, Mobiderm en JoviPak. Deze hulpmiddelen kunnen ook in combinatie met speciale opvullingen gebruikt worden om fibroseplekken zacht te maken. In sommige gevallen kunnen deze hulpmiddelen ook gebruikt worden onder een zwachtel om het masserend en daarmee oedeemverdrijvend effect te vergroten. Het kenmerk van deze vorm van compressie is dat het van zichzelf niet erg strak zit, wat voor bijvoorbeeld de nacht een comfortabele aanvulling kan zijn op een elastische kous of een elastisch compressievest.
SoftCompress